Vintage Phototgraphy
Hi anyone! I'am Hana. This is my new skins. I Love photography and vintage. Enjoy with my skins

Jangan lupa follow ana tau ^_^


Vintage Photography
kelebihan bulan ramadhan dan lafaz niat puasa..
Thursday, August 2, 2012 • 3:57 AM • 0 Comment(s)

Kelebihan Bulan Ramadhan dan Lafaz Niat Puasa

Pejam celik pejam celik dah masuk bulan Ramadhan dah. Kejap je rasa. Ingat lagi tak niat puasa??hehe. Tak apa,ni boleh lafaz niat ni malam karang

Banyak kelebihan yang ada dalam bulan Ramadhan ni.Antara kelebihan bulan Ramadhan yang umumnya :@Bulan keampunan yang penuh berkat untuk hamba-hambaNya yang tidak pernah lari dari kesilapan dan dosa.


@Diturunkan satu malam yang istimewa iaitu Lailatul Qadar dimana malam yang lebih baik daripada 1000 bulan.Digandakan pahala amalam pada malam tersebut.


@Diturunkan petunjuk bagi manusia iaitu Al-Quran pada bulan Ramadhan.Oleh itu kita digalakkan untuk memperbanyakkan serta menggandakan bacaan Al-Quran beserta maksudnya di bulan Ramadhan nanti.


@Ditutup pintu neraka dan dibukakan seluasnya pintu syurga.


@Syaitan tidak dapat menghasut manusia pada bulan Ramadhan.Namun jika masih ada kejahatan yang dilakukan ia berpunca dari nafsu diri sendiri.Mohonlah keampunan Ilahi di bulan Ramadhan yang mulia itu.


@Kegembiraaan orang yang berpuasa dengan ikhlas ketika Ramadhan ialah bila tiba waktu berbuka puasa kerana dia dapat menghalang dirinya daripada melakukan kejahatan.Banyak lagi kelebihan bulan Ramadhan ni. Kalau kita tahu, mesti kita nak sepanjang tahun ni ada bulan Ramadhan jekkkkBulan puasa ni feeling lain sikit selalunya. Rasa macam diri ini suci murni sesuci lebaran gituwww. Selamat menunaikan ibadah puasa ye kawan-kawan. Jangan puasa yang yang yok,pagi-pagi bukak periuk,pastu ponteng puasa pulak ok. Semoga kita semua dapat manfaatkan diri kita dalam bulan Ramadhan yang mulia ini. InsyaALLAH pahala yang dimiliki berlipat kali ganda :D


0 Comments posted :

Post a Comment


This Is MeFollow | Dashboard
Hi!Assalamualaikum u all! Welcome to my page :)
Hi visitor(s). I'm Hana. Don't copy anything without my permission. Be nice here and do come again! :)

Silent reader(s)Our LoVe

Daisypath Anniversary tickers
Lets Talk!


Don't use harsh word!
Put your blog url, not email!
No anonym or advertisement allowed here!
Newer Posts | Older Posts